De websites van Eiffage Énergie Systèmes
Ontdek onze merken in Belux

Pharmamove: de mobiliteit van belgische apotheken herdefiniëren

Een project voor de Union des Pharmacies du Hainaut Occidental

In het kort

Pharmamove is een online software op maat ontwikkeld door Pulsar voor de Union des Pharmacies du Hainaut Occidental (UPHOC). De software is een enorme doorbraak in het beheer van de farmaceutische bewegingen in België.

Met een budget van € 200k biedt deze software een totaalaanpak op maat om vragen tot overbrengingen in de onmiddellijke nabijheid, fusies en overbrengingen met fusie te evalueren, met inachtneming van het koninklijk besluit van 16/01/2022.

Deze software geeft een visuele weergave op een geografische kaart van de parameters van de vraag tot overbrenging (oorspronkelijke locatie, nieuwe locatie, locatie van de andere betrokken apotheken, beschermde zones, zones die toegelaten of verboden zijn voor de overbrenging enz.).

Enkele opvallende functies

  • Geografische visuele weergave van de 4.684 apotheken in België met detailinformatie / apotheek: naam van de apotheek, volledig adres, APB-nr, geografische coördinaten enz.
  • Geografische weergave met berekende polygonen van de toegelaten en verboden zones voor de verhuizing van een apotheek
    • Overbrengingen in de onmiddellijke nabijheid: berekening en visuele weergave van de toegelaten overbrengingspolygoon rekening houdend met een aantal naburige apotheken + mogelijkheid om het aantal te wijzigen voor optimalisatie
    • Overbrenging met fusie: visuele weergave van de mogelijke overbrengingszone rekening houdend met de permanente (toegekend aan elke apotheek) en tijdelijke (toegekend na overbrenging of fusie, voor een bepaalde duur, vervaldatum vermeld op de kaart) beschermde zones
  • Verschillende mogelijkheden om kaarten te centreren en in te zoomen, gebruik van WGS84- en Lambert2008-coördinaten, aanduiding van een nieuwe locatie per adres of geografische coördinaten
  • Het systeem is gebaseerd op de meest recente versie van de officiële lijst van vragen tot overbrenging gepubliceerd door het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten).
  • Het gebruikt de lijst gepubliceerd door de officiële instantie Statbel (nationaal instituut voor de statistiek van België) van de gemeenten en delen van het land en van de overeenkomstige aantallen inwoners.

In cijfers

4.684

apotheken

1.519

bewegingen sinds 01.2009

186

bewegingen in 2023

Ontdek ook

Pharmamove: de mobiliteit van belgische apotheken herdefiniëren

Sint-Lambrechts-Woluwe – Cliniques Universitaires Saint-Luc

Brussel – Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Burgo Ardennes – Automatisering van een brugkraan

Corman – Robot palletiseercel

Videowall – RTBF Studio 4

OLV van Laeken – Architecturale verlichting

Brussel – Hallepoorttunnel