De websites van Eiffage Énergie Systèmes
Ontdek onze merken in Belux

Onze afdeling industrie stelde 3 projecten van industrie 4.0 voor

Als onderdeel van haar engagement voor industrie 4.0 heeft een van onze entiteiten, ATI Industrie, drie innovaties onthuld om de digitale transformatie van de industrie te versnellen. Deze oplossingen maken vooral gebruik van automatisering en artificiële intelligentie om industriële processen te optimaliseren.

ONZE INNOVATIES IN DE KIJKER

Binnen onze afdeling Industrie hadden we de eer om 3 van onze innovaties voor te stellen aan de heer Pierre-Yves Jeholet, minister-president van de Federatie Wallonië-Brussel, en verschillende burgemeesters uit de regio, waaronder Lambert Demonceau, Freddy Lejeune, Marc Drouguet, Arnaud Dewez en Anne-Stéphanie Adibime Enonga.

Met deze innovaties kunnen veel taken in bedrijven eenvoudiger worden … Bovendien stelt dit onze bedrijven in staat om te groeien en te evolueren.

Pierre-Yves Jeholet

Minister-president van de Federatie Wallonië-Brussel

Duik in de actie: De spannende dag in beeld

Ontdek deze dag in het hart van onze 3 innovaties.

Shuttle WH4.0

In het kader van het Warehouse 4.0-project (WH4.0) van Logistics in Wallonia legt ATI Industrie zich samen met Technic One en Visio Ing Consult toe op de creatie van de intelligente opslaghal van morgen.

Dit ambitieuze initiatief wil inspelen op de opkomende behoeften van de industrie op het gebied van efficiënt en optimaal gebruik van ruimtes. Bovendien stellen het onderzoekscentrum SIRRIS en de universiteit UCLouvain hun expertise ter beschikking om het succes van deze autonome shuttle te verzekeren, die in staat is om lasten van 1500 kg te verplaatsen.

Sm@rt Car-E®

Een intelligent platform om het opladen van elektrische voertuigen te beheren. Het werd ontworpen door onze afdeling Buildings, die gespecialiseerd is in de tertiaire sector. Deze oplossing maakt een multisite- en multimerkenbeheer mogelijk, wat de toenemende elektrische mobiliteit ondersteunt.

Industrial vision

Een automatiseringstechnologie gebaseerd op camera’s, analysesoftware en artificiële intelligentie, die de productie optimaliseert door productielijnen te automatiseren en de kwaliteit van de producten te verbeteren.

Bekijk het aanbod van onze afdeling Buildings